Datering
Maker Gerrit Ritske Kruissink

Palingvisserij

Palingfuiken op het Enkhuizer Zand, nabij de strekdam van het Krabbersgat en kotter SLO 3, gezien vanaf ijzeren Lemmeraak LE 50.

Identificatie
Titel
Palingvisserij
Objectnummer
F001444
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Over
Onderwerpen
 • palingfuik
  Fuik voor de vangst van aal/paling. Bestaande uit een rond hoepels gespannen toelopend net met een maaswijdte van maximaal 35mm, waarin zich trechtervormige delen, de inkels, bevinden en eindigend in een soort van dichtgesnoerde zak, de kruik. Vaak voorzien van uitstaande vleugelnetten aan de eerste hoepel. De hoepels hebben een maximale doorsnede van 110 cm. (De Binnenvaart)
 • palingvisserij
 • kotter (zeilvaartuig)
  Schip met één mast en achter de mast een zeil met rechte gaffel en giek en voor de mast een stagfok en kluivers.Relatief kleine zeilschepen met een dek, lijkend op een sloep, met één mast en een boegspriet waarop, meestal twee, grootzeilen staan, maar waarvan de mast verder naar achteren staat. (AAT)
Vervaardiging
Maker
 1. Gerrit Ritske Kruissink ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
opdracht 1 september 1962
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Krabbersgat

Trefwoorden