Datering
Maker Alexander van Slobbe

Jas

Eerste collectie van Orson+Bodil, één van de unieke oerontwerpen (proefstukken) van een collectie vilten kledingstukken in rood-wit-blauw, geproduceerd in samenwerking met vilt-designer Claudy Jongstra.

Kort jasje in rood en wit met twee zakken, sluit met drie knopen. Aan de mouwen manchetknopen, jasje is gevoerd.

Identificatie
Titel
Jas
Objectnummer
023738
Objectcategorie
Textiel
Objecttype
 • jak (kleding)
  Nauwsluitende korte jasjes met korte panden, flappen of slippen. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-18265
Over
Onderwerpen
 • design
  Een onderzoeksopzet beschrijft vooraf de uit te voeren stappen in een wetenschappelijk onderzoek. In het wetenschappelijk onderzoek en -onderwijs is het gebruikelijk over research design te spreken. Ook design of experiment (DOE) wordt gebruikt.Een ontwerp is een beschrijving van iets nieuws of een beschrijving van iets bestaands. Een ontwerp is dus een beschrijving (projectie of model) van de (toekomstige) werkelijkheid.Industriële vormgeving, ook wel industrieel (product) ontwerp, productdesign of (industrial) design genoemd, is het ontwerpen van producten die industrieel in massa- of serieproductie worden vervaardigd. Enkele voorbeelden van dergelijke producten zijn de stofzuiger, het koffiezetapparaat, maar ook de rollator, laptoptassen en bureaustoelen.Onder opmaak (vaak ook met het van het Engels afgeleide lay-out aangeduid) wordt verstaan hoe de opbouw van een (grafisch) ontwerp er visueel uit ziet. Het gaat dan om het lettertype, de positie op de pagina, de indeling in kolommen, waar de afbeeldingen staan, enzovoorts.
 • reflectiecollectie
Werk
Breedte
40 cm
Lengte
53 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
 1. Alexander van Slobbe (modeontwerper)
 2. Claudy Jongstra (ontwerper)
Datering
Materiaal
 • vilt
  Vilt is een dichte mat van vezels, die door elkaar gewerkt zijn en die onder invloed van verwarming en chemicaliën in elkaar haken. Meestal wordt hiervoor wol gebruikt.
 • wol
  Stof gemaakt van dierenhaar. (bouwmaterie)
 • zijde (textiel)
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking 8 mei 2008
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Amsterdam
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen
modeontwerper

Alexander van Slobbe

Schiedam, 25 maart 1959
Lees meer
RKD

Trefwoorden