Datering
Maker onbekend

Hul

Gedetailleerde beschrijving

Bol van geborduurde stiptule.a: Beverse kloskant, b: eenvoudig borduurwerk langs achternaad en voorstrook met florale motieven. Voorstrook gaas en machinale kant eindigt ca 3cm boven zoom. Ongeplooid. c: Bol van fijne stiptule, langs achternaad eenvoudige geborduurde slingerrand met bloemen, smal tussenveld, breed borduursel langs voorrand met florale motieven. Voorstrook van gaas met enkele stoppen en brede kloskant, eidigt 2cm boven de zoom. Gesteven en geplooid. Bestaande uit a t/m c,

Identificatie
Titel
Hul
Objectnummer
005253
Objectcategorie
Textiel
Objecttype
 • hul
  1. Rechthoekige of driehoekige doek die hoofd en schouders bedekt. Het model was aanvankelijk lang, later korter. 2. In sommige orden en congre-gaties de kap waarop de sluier werd gespeld. Daar vond de inkleding plaats op de huldag en was het ’zich verhullen’ het opzetten van een andere kap.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-12568
Werk
Breedte
24 cm
Hoogte
23 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
 1. onbekend ()
Datering
Materiaal
 • katoen
  Textiel gemaakt van katoenvezels. (Toegepaste Kunst Project, RKD)
Techniek
 • Borduren
  Verwijst naar het procedé waarbij een naald en een draad of een dunne metaaldraad worden gebruikt voor het stikken van decoratieve patronen in stof, leer, papier of ander materiaal. Gebruik 'brocheren' voor de techniek van het aanbrengen van inslagpatronen, waarmee verhoogde patronen worden ingeweven in een geweven stof.
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking 11 oktober 1955
Licentie
BY-SA
Locaties
 • West-Friesland
 • Andijk
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen , Wim Zandbergen