Datering
Maker

7 stuks Goudsteen aardewerk

7 stuks Goudsteen aardewerk - twee sets van 3 met blauw + decor en 1 geheel goud. Betreft: twee vaasvormen en theepot (donkerblauw), twee kommen en een melkkan (lichtblauw en bloemen) en één melkkan (goud).

Gedetailleerde beschrijving

Theepot van Goudsteen aardewerk met een schenktuit en een oor in een krulmotief. De vaas heeft een donker blauwe band met aan twee zijdes een afbeeldingen in reliëf beschilderd. De theepot heeft een losse deksel (genummerd -01) en maakt onderdeel uit van een 7-delig serviesgoed van Goudsteen aardewerk. Het serviesgoed bestaat uit 2 melkkannen, 2 vaasvormen, 2 kommen en 1 theepot, genummerd 028939 t/m 028945.

Identificatie
Titel
7 stuks Goudsteen aardewerk
Objectnummer
028945
Objectcategorie
Keramiek
Objecttype
  • theepot
    Afgedekte potten voor het laten trekken en serveren van thee, met tuit en handvat en soms met voetjes. Te onderscheiden van 'theeketels' die een hengsel als handvat en een brede, platte onderkant hebben en worden gebruikt om water in te verwarmen waar thee van wordt gezet. (AAT-Ned)
  • serviesgoed
    Groepen van bij elkaar passende stellen tafelgerei om een maaltijd te serveren voor een aantal aanzittenden. (AAT-Ned)Serviesgoed is de verzamelnaam voor alle eetgerei (uitgezonderd het couvert) dat van porselein, aardewerk of een ander materiaal is gemaakt, zoals borden en bekers. Met name in het verleden werd serviesgoed ook wel gemaakt van bijvoorbeeld hout, metaal, glas of steen.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-120633
Over
Onderwerpen
  • Siervaas
    Een (sier)vaas is een voorwerp dat een (vloei)stof kan bevatten en aan de bovenkant open is. Een vaas wordt tegenwoordig meestal gebruikt om bloemen in te plaatsen, maar kan ook zonder bloemen als versiering dienen. Vazen worden geproduceerd in porselein, aardewerk, kristal en glas. Bovendien bestaan er ook vazen in zilver, brons, roestvrij staal en cloissoné vazen uit China.Een siervaas kan als een groot tuinmeubelstuk fungeren. De vaas is in dat geval van cement of beton gemaakt.
Werk
Breedte
12.5 cm
Hoogte
15.0 cm
Diepte
21.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
  1. ()
Datering
Materiaal
  • keramisch product
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 8 maart 2022
Licentie
Alle rechten voorbehouden
Locaties
  • Marken
  • Marken
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen

Trefwoorden