Datering
Maker

Kom

Genummerd a t/m c: a: conische voet, naar boven wijd uitlopende concaaf gedrukt cilindrische kom. Versiering: polychroom goudsteen, drie reliëfs, voorstelling herderjongen met kudde. Parelrandje. b/c: beschrijving, versiering: idem aan a.

Identificatie
Titel
Kom
Objectnummer
003190
Objectcategorie
Keramiek
Objecttype
  • kom
    Een kom is stuk keuken- en tafelservies waar uiteenlopende dingen in worden opgediend of uit gegeten, zoals soep, muesli, pap, salade of rijst. Er zijn veel verschillende soorten en maten kommen, maar ze hebben altijd een opstaande rand, verder dan een soepbord, zodat ze geschikt zijn om vloeistoffen in te doen. Meestal zijn kommen van aardewerk, glas, porselein of plastic gemaakt.(Wikipedia)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-11782
Werk
Hoogte
10.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
  1. ()
Datering
Materiaal
  • kleiproduct
  • goud
    Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Au en het atoomnummer 79. Het is een zacht, zwaar, chemisch inactief en geel metaal en wordt al sinds de oudheid als edel beschouwd. Het dient in vele culturen als de basis voor materiële handelswaarden. Ook te gebruiken voor het metaal wanneer het wordt bewerkt en vervormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, verschillende voorwerpen en materialen te maken. (Archeological Base Register)
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 9 augustus 1951
Licentie
Alle rechten voorbehouden
Locaties
  • Blokzijl
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen

Trefwoorden