Datering
Vervaardiger onbekend

Vingerhoed

Vingerhoed met rondornament van gestyleerde lelies en hartvormig gouden plaatje, initialen: J.C.J. Ingeslagen zwaardje.

Vingerhoed met rondornament van gestyleerde lelies en hartvormig gouden plaatje, initialen: J.C.J. Ingeslagen zwaardje. Vingerhoed met aan de bovenzijde twee kleine gaten de onderkant loopt mee met de ornamentiek.

Identificatie
Titel
Vingerhoed
Objectnummer
003032
Objectcategorie
Edele metalen
Objecttype
  • naaigerei
    Alles wat men voor het naaien nodig heeft.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-11115
Werk
Breedte
2.5 cm
Hoogte
2.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
  1. onbekend
Datering
Materiaal
  • goud
    Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Au en het atoomnummer 79. Het is een zacht, zwaar, chemisch inactief en geel metaal en wordt al sinds de oudheid als edel beschouwd. Het dient in vele culturen als de basis voor materiële handelswaarden. Ook te gebruiken voor het metaal wanneer het wordt bewerkt en vervormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, verschillende voorwerpen en materialen te maken. (Archeological Base Register)
  • zilver
    Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Ag en het atoomnummer 47. Het metaal is smeedbaar, vervormbaar en wit van kleur met een kenmerkende glans en wordt als edel beschouwd. Ook te gebruiken voor dit metaal wanneer het wordt bewerkt en gevormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, diverse voorwerpen en materialen te maken. (Archeological Base Register, RCE corporate website)
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop 17 april 1951
Copyright
BY-SA
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen