Datering
Maker onbekend

Cliché ontwerpplan S.J. Bouma 1947

Cliché gebruikt voor een afbeelding in het 'Voorlopig plan II voor de inrichting van het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen, Mei 1948'.

Cliché gebruikt voor een afbeelding in het 'Voorlopig plan II voor de inrichting van het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen, Mei 1948'.

Identificatie
Titel
Cliché ontwerpplan S.J. Bouma 1947
Objectnummer
026900
Objectcategorie
Grafiek
Objecttype
  • stempel
    Gereedschap met een ijzeren steel. zoals ook beitels die hebben. Onderaan zijn enkele korte rijen punten op de wijze van een bouchardhamer ; Beitels die los aan de steel bevestigd zijn maar zo dat ze niet draaien kunnen. De stokbeitel dient om met behulp van een hamer ijzeren platen af te hakken. (MARDOC)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-107897
Over
Onderwerpen
  • Drukvorm
    Platte stukken metaal waarvan afbeeldingen, hetzij van tekst, hetzij van plaatjes, worden gedrukt. Gebruik 'cliché's' of een specifiekere term voor blokken van ander materiaal, meestal hout, die worden bewerkt om een afbeelding te drukken of worden gebruikt om andere materialen die het drukvlak vormen te ondersteunen (AAT-Ned)
Werk
Breedte
24.3 cm
Hoogte
15.3 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
  1. onbekend ()
Datering
Materiaal
  • lood
    Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Pb en het atoomnummer 82; het metaal is zacht, kneedbaar en vaalgrijs van kleur. Ook te gebruiken voor het metaal wanneer het wordt bewerkt en gevormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, verscheidene voorwerpen en materialen te maken. (Archeological Base Register)
Aankoop & Licentie
Verworven
vondst 2017
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Onbekend
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Medewerker ZZM