Datering

Karaf en kelk

Karaf en kelk

Gedetailleerde beschrijving

Opaal glas a t/m f; Karaf staat op een conische voet met omgeslagen rand en afgeplatte nodus. De trechtervormige; buik loopt over in een langgerekte steelvormige hals met vlakke conische monding. Bijbehorende stop is druppelvormig.; Kelkglaasjes zijn licht eivormig en staan op een massieve balustervormige schacht met scherp geprofileerde rand.; Beschildering bestaat uit concentrische blauwe en goudkleurige lijnen en een gele band op voet, buik en hals. Met name de gele en goudkleurige verf is aan slijtage onderhevig geweest.

Identificatie
Titel
Karaf en kelk
Objectnummer
002368
Objectcategorie
Glas
Objecttype
  • karaf
    Fles of kan met handvat voor het serveren van wijn of water.
  • serviesgoed
    Groepen van bij elkaar passende stellen tafelgerei om een maaltijd te serveren voor een aantal aanzittenden. (AAT-Ned)Serviesgoed is de verzamelnaam voor alle eetgerei (uitgezonderd het couvert) dat van porselein, aardewerk of een ander materiaal is gemaakt, zoals borden en bekers. Met name in het verleden werd serviesgoed ook wel gemaakt van bijvoorbeeld hout, metaal, glas of steen.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-1063
Werk
Hoogte
28.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Materiaal
  • glas (materiaal)
    Glas is de verzamelnaam voor hard, doorzichtig, niet kristallijn materiaal, bereid uit gesmolten zand, kalk en soda (natriumcarbonaat) of potas (kaliumcarbonaat). Met 'niet kristallijn' wordt bedoeld dat glas een gestolde vloeistof is.
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 23 augustus 1950
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Hindeloopen
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen

Trefwoorden