Datering
Maker Onbekend

Karaf met daarop de naam "Eelkjen W. Visser".

Karaf. Blauw glas met stop. Op de flauwe overgang van buik naar hals een geschilderd opschrift in goudkleur: "Eelkjen: W: Visser". Op de stop de letter H.
Eelkje Wigles Visser is geboren te Heeg 1 januari 1789 en overleden te Woudsend 1 okt. 1859. Ze was een dochter van Wigle Annes Visser en Geertje Poppes. Ze is in 1816 getrouwd met Age Hylkes Tromp (Woudsend 1794-1876), koopman, reder en assuradeur te Woudsend en oprichter van de N.V. Friesche Kofscheepsrederij (1839-1850).
literatuur: - G. Groenhof, De N.V. Friesche Kofscheepsrederij (1839-1850) (Sneek, 1988)

Identificatie
Titel
Karaf met daarop de naam "Eelkjen W. Visser".
Objectnummer
FSM-2001-534
Objecttype
 • Karaffen
  Fles of kan met handvat voor het serveren van wijn of water.
 • Flessen
  Een fles is een kanvorm, waarvan de halsopening dusdanig smal is dat deze eenvoudig afgesloten kan worden. Een fles heeft geen additieven, zoals oor of steel. De primaire functie van een fles is opslag en transport. De secundaire functie is schenken. Flessen komen niet alleen voor in aardewerk, maar ook in glas en metaal. Flessen komen voor vanaf NEOVA. (ABR)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000017883
Over
Onderwerpen
 • Rederijen
  Bedrijf dat schepen uitrust en met commercieel oogpunt in de vaart brengt. (Encyclo.nl)In het algemeen ieder bedrijf dat schepen uitrust en exploiteert (ook in de binnenvaart) onder meer voor vervoer van goederen en/of passagiers, voor de visserij, voor de sleepvaart, enz. (MARDOC)
 • Woudsend
Werk
Hoogte
30 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Glas
  Glas is de verzamelnaam voor hard, doorzichtig, niet kristallijn materiaal, bereid uit gesmolten zand, kalk en soda (natriumcarbonaat) of potas (kaliumcarbonaat). Met 'niet kristallijn' wordt bedoeld dat glas een gestolde vloeistof is.
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden