Datering
Maker Onbekend

Legpenning tgv het 50-jarig bestaan van de W.S.V. Sleattemermar en het 700-jarig bestaan van de stad Sloten.

Legpenning. Bronskleurig metaal, rond. VZ: Contouren van het Slotermeer met daarin de afbeelding van een zeilschip. Omschrift: '1933 - W.S.V. Sleattemermar - 1983 / 700 jaar stad Sloten'. KZ: Leeg.
De penning is afkomstig uit de nalatenschap van jachtontwerper J.K. Gipon uit Balk.

Identificatie
Titel
Legpenning tgv het 50-jarig bestaan van de W.S.V. Sleattemermar en het 700-jarig bestaan van de stad Sloten.
Objectnummer
FSM-2020-045-C
Objecttype
 • Legpenningen
  Grote gedenkpenningen zonder oogje bestemd om in een etui te liggen. Gebruik draagpenning voor een penning met een oog.Grote gedenkpenningen zonder oogje bestemd om in een etui te liggen. Gebruik draagpenning voor een penning met een oog.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000025760
Over
Onderwerpen
 • Sloten
  Smalle en ondiepe uitgraving of sleuf in het land, waarlangs overtollig hemelwater wordt afgevoerd naar de sloten. (Thesaurus landschap)
 • Sleattemer Mar
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Metaal
  Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA