Datering
Maker Joep Felder

Schaaltje van de Sneker Zeilclub (S.Z.C.), uitgeloofd bij het 50-jarig bestaan van de vereniging.

Schaaltje. Aardewerk. Zeilprijs, uitgereikt bij het 50-jarig bestaan van de Sneker Zeilclub. Het schaaltje heeft een naar buiten lopende wand die aan de rand volledig is opengewerkt; vergelijkbaar met vlechtwerk. Het schaaltje is wit geglazuurd met goudkleurige randen. Aan de binnenzijde van het schaaltje een afbeelding van de vlag van de Sneker Zeilclub (in blauw, zwart en geel) met de jaartallen 1902-1952. Het schaaltje staat op drie gekrulde, goudkleurige pootjes.

Identificatie
Titel
Schaaltje van de Sneker Zeilclub (S.Z.C.), uitgeloofd bij het 50-jarig bestaan van de vereniging.
Objectnummer
FSM-S-325
Objecttype
 • Schalen
  Algemene term voor open, ondiepe houder, die soms is voorzien van een deksel. De spiegel is enigszins dieper dan een blad. (Religieus Erfgoedthesaurus)
 • Sportprijzen
 • Zeilprijzen
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000019113
Over
Onderwerpen
 • Vlaggen
  Langwerpig gekleurd doek dat tot herkenning dient of waarmee een sein wordt gegeven. (Woordenlijst vocsite.nl)Stuk stof of ander buigzaam materiaal, dat drager is van een symbool van een land of organisatie en aan één kant aan een paal of een koord is bevestigd (een vaandel hangt aan een horizontale draagstok, een banier is bevestigd aan zij- en bovenkant). (Religieus Erfgoedthesaurus)
 • Zeilsport
 • Sneek
Werk
Hoogte
6.5 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Joep Felder
Datering
Materiaal
 • Aardewerk
  Aardewerk is een breekbaar, bij lage temperatuur gebakken (600-900°C), poreus ceramiek dat allerlei kleur kan hebben, met of zonder glazuur.
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden