Datering
Maker Onbekend

Plaquette met voorstelling van een schaatswedstrijd.

Plaquette. Gedreven en gegraveerde voorstelling van een schaatswedstrijd voor paren. Afgebeeld is de startopstelling met twee banen met elk een schaatspaar klaar om te starten. Tussen de beide banen een paal waaraan een bord met de cijfers 2 en 3 waaronder een persoon die een bel bedient. Op de achtergrond meer schaatsende paren. In de vier hoeken gaatjes ter bevestiging.
De plaquette is uitgereikt door de ijsvereniging Frisia aan H.F. Ringnalda, grootvader van de schenker. Hij kreeg de plaquette bij zijn afscheid als bestuurslid van de ijsvereniging. De afgebeelde baan is mogelijk die op de plaats waar tegenwoordig het veemarktplein ligt.

Identificatie
Titel
Plaquette met voorstelling van een schaatswedstrijd.
Objectnummer
FSM-2007-117
Objecttype
 • Plaquettes
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000020864
Over
Onderwerpen
 • Hardrijderijen
 • Sneek
 • Veemarktplein
Werk
Hoogte
13.6 cm
Lengte
19.5 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Koper
  Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Cu en het atoomnummer 29; het is roodachtig van kleur en is zeer smeedbaar en kneedbaar. Ook te gebruiken voor het metaal wanneer het woirdt bewerkt en gevormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, verschillende voorwerpen en materialen te maken. (Toegepaste Kunst Project, RKD)
 • Metaal
  Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden