Datering
Maker Onbekend

Medaille van de 35 km Amsteltocht in 1940 gereden door Siep van Terwisga.

Medaille, goudkleurig. Paraboolvorm met de top naar boven waaraan een ophangoog is bevestigd. Afbeelding VZ: in de top van de parabool twee wapenschilden waaronder dat van Amsterdam, hieronder een reliëf van een gebouw aan het water. Opschrift: '35.K.M. / Amsteltocht / Winter.1940'. Geheel onder een afbeelding van een schaats. KZ: glad.

Identificatie
Titel
Medaille van de 35 km Amsteltocht in 1940 gereden door Siep van Terwisga.
Objectnummer
FSM-2007-026
Objecttype
 • Medailles
  Algemene benaming voor de geslagen, gegraveerde of gegoten en aan beide zijden versierde metalen draagpenning, verstrekt alsonderscheiding, erepenning, prijs, beloning of aandenken. Hangt niet zelden aan een lintje. Bij de medaille kan een geschreven of gedrukte aankondiging behoren.
 • Sportprijzen
 • Schaatsprijzen
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000020758
Over
Onderwerpen
 • Stadswapens
  Een stadswapen is een wapen dat geen officiële status (meer) heeft, maar wel door dorpsraden, stadsdeelraden en dergelijke en, na toestemming van de gemeente waaronder de betreffende plaats valt, door bijvoorbeeld plaatselijke verenigingen gebruikt mag worden. (Wikipedia)
 • Gebouwen
  vrijstaande, overdekte en geheel of gedeeltelijke met wanden omsloten toegankelijke ruimte, die direct of indirect met de grond is verbonden.
 • Schaatstoertochten
 • Amsterdam
Werk
Breedte
2.7 cm
Hoogte
4.5 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Metaal
  Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden