Datering
Maker Onbekend

Medaille. Schaatsprijs van de IJsvereniging Nijelamer uit 2002.

Medaille. Zilverkleurigkleurig. VZ: afbeelding van een gebouw en "Clubgebouw IJsver. Nijelamer". KZ: "kortebaan jongesn en meisjes t/m 14 jr. 21-12-2002".
De medaille is een prijs voor de deelnemers aan de kortebaanwedstrijd voor jongens en meisjes t.m 14 jaar over 160 meter op zaterdag 21 dec. 2002 te Nijelamer. De naamlijst en de uitslagen van de wedstrijd is te vinden in de knipselmap 'Nijelamer - IJssport'.

Identificatie
Titel
Medaille. Schaatsprijs van de IJsvereniging Nijelamer uit 2002.
Objectnummer
FSM-2003-022
Objecttype
 • Medailles
  Algemene benaming voor de geslagen, gegraveerde of gegoten en aan beide zijden versierde metalen draagpenning, verstrekt alsonderscheiding, erepenning, prijs, beloning of aandenken. Hangt niet zelden aan een lintje. Bij de medaille kan een geschreven of gedrukte aankondiging behoren.
 • Schaatsprijzen
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000018571
Over
Onderwerpen
 • Gebouwen
  vrijstaande, overdekte en geheel of gedeeltelijke met wanden omsloten toegankelijke ruimte, die direct of indirect met de grond is verbonden.
 • Nijelamer
 • Schaatssport
 • Nijelamer
Werk
Breedte
3.5 cm
Hoogte
4 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Metaal
  Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden