Datering
Maker Onbekend

Medaille, zeilprijs van het skûtsjesilen 1967 gewonnen door Siep van Terwisga.

Medaille. Rond van vorm. Zilverkleurig. VZ: afbeelding van een skûtsje. KZ: "Skûtsjesilen 2e Pr. 1967 Folslein Klassement".
De zeilprijs is afkomstig uit de prijzencollectie van skûtsjeschipper Siep van Terwisga. Hij was schipper van het skûtsje van Heerenveen van 1962 tot 1967. In 1962 werd hij derde, in 1963, 1964 en 1965 eerste, in 1966 vierde en in 1967 tweede.

Identificatie
Titel
Medaille, zeilprijs van het skûtsjesilen 1967 gewonnen door Siep van Terwisga.
Objectnummer
FSM-2001-116
Objecttype
 • Medailles
  Algemene benaming voor de geslagen, gegraveerde of gegoten en aan beide zijden versierde metalen draagpenning, verstrekt alsonderscheiding, erepenning, prijs, beloning of aandenken. Hangt niet zelden aan een lintje. Bij de medaille kan een geschreven of gedrukte aankondiging behoren.
 • Zeilprijzen
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000017435
Over
Onderwerpen
 • Skûtsjes
  Oorspronkelijk kleine Friese tjalken met een lengte tot circa 12 meter. De naam wordt tegenwoordig ook gegeven aan grote vrachttjalken die jaarlijks deelnemen aan het skûtsjesilen. (MARDOC)Zeilend, stalen kanaalscheepje met ronde vormen en kromme steven, sterk naar binnenvallend boeisel op voor- en achterschip, breed berghout met stuiten, gaffeltuig met de fok op een botteloef, uitgerust met een zogenaamde onderstijker voorzien van een wegerij, diepverzonken roef. Bij lengtes van 12 tot ruim 14 meter vaak rond de 3,3 meter breed. De grotere maten tot ca. 18 x 4,2 m. De holte bedroeg over het algemeen niet meer dan 1,2 meter. (De Binnenvaart)
 • Skûtsjesilen SKS
 • Sneek
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Metaal
  Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden