Datering
Maker Onbekend

Fles met etiket waarop de Watertoren van Sneek is afgebeeld.

Fles. Rank en conisch van vorm. Transparant glas. Groene dop. Op de buik van de fles een opdruk: letter G en 'beneath the rainbow'. Voorts een etiket dat met de bedrukte zijde op de fles is geplakt. Op het etiket een afbeelding van de Watertoren van Sneek en '20 juni 1998 Greydanus Communicatie'.
Henk Greydanus vestigde zijn Public Relations en Communcatie Adviesburo in 1998 in de Watertoren te Sneek. Ter gelegenheid van de opening van het kantoor op 20 juni 1998 werde aan de bezoekers dergelijke flessen als herinnering daaraan uitgereikt.

Identificatie
Titel
Fles met etiket waarop de Watertoren van Sneek is afgebeeld.
Objectnummer
FSM-1998-260
Objecttype
 • Flessen
  Een fles is een kanvorm, waarvan de halsopening dusdanig smal is dat deze eenvoudig afgesloten kan worden. Een fles heeft geen additieven, zoals oor of steel. De primaire functie van een fles is opslag en transport. De secundaire functie is schenken. Flessen komen niet alleen voor in aardewerk, maar ook in glas en metaal. Flessen komen voor vanaf NEOVA. (ABR)
 • Reclamemateriaal
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000015988
Over
Onderwerpen
 • Watertorens
  De watertoren is een toren waarin men gezuiverd water oppompt, zodat voldoende druk op het waterleidingnet komt te staan. (Thesaurus landschap)Watertorens zijn torens met een hooggelegen waterreservoir waarin gezuiverd water wordt opgepompt zodat het onder druk naar de gebruikers kan stromen. (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
 • Sneek
Werk
Breedte
cm
Hoogte
36.0 cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Glas
  Glas is de verzamelnaam voor hard, doorzichtig, niet kristallijn materiaal, bereid uit gesmolten zand, kalk en soda (natriumcarbonaat) of potas (kaliumcarbonaat). Met 'niet kristallijn' wordt bedoeld dat glas een gestolde vloeistof is.
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden