Datering
Maker W. van Veluw

Beeldje van de Watertoren van Sneek.

Zilverkleurig beeldje van de Watertoren van Sneek. Op de sokkel: 'Greydanus Communicatie 10 jaar".
De watertoren is afgebeeld in zijn vorm van 2002. Communicatiebureau H. Greydanus heeft zijn kantoren in de watertoren gevestigd.

Identificatie
Titel
Beeldje van de Watertoren van Sneek.
Objectnummer
FSM-2002-002
Objecttype
 • Beelden
  Algemene term voor een driedimensionaal beeldhouwwerk, echter meestal gebruikt voor een gestalte van een godheid, heilige, mens of dier. Een beeld staat niet zelden op een sokkel of console. (Religieus Erfgoedthesaurus)Vrijstaande driedimensionale voorstelling in natuursteen, hout, ivoor, terracotta, beton, keramiek, gips, metaal of kunststof. (Haslinghuis)
 • Zeilprijzen
 • Modellen
  1. Een nabootsing op kleine schaal van een object, vaak bedoeld als leer- en illustratiemateriaal. 2. Vormvoorbeeld om te kopiëren of als bron van inspiratie, bijvoorbeeld een ontwerptekening in een modellen- of voorbeeldboek. 3. Twee- of driedimensionale weergave op schaal van een te vervaardigen object, gemaakt door een kunstenaar ten behoeve van zijn opdrachtgever. (Religieus Erfgoedthesaurus)Weergaven of kopieën van een object die groter of kleiner zijn dan de feitelijke grootte van het weer te geven object, en waar bij de vervaardiging de exacte onderlinge verhoudingen zijn gehandhaafd. Een schaalmodel is meestal kleiner dan het origineel en wordt gebruikt ter illustratie van het object, als speelgoed of verzamelobject, of als hulpmiddel bij het construeren van het object op volledige grootte. Schaalmodellen kunnen één- of tweedimensionaal zijn. Schaalmodellen worden meestal vervaardigd op basis van een standaardschaal voor het betreffende product. Zo bestaat voor modeltreinen de populaire H0-schaal (schaal 1:87), voor scheepsmodellen is een schaal van 1:500 gangbaar en bij meubilair voor een poppenhuis een schaal van 1:12. (AAT)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000017890
Over
Onderwerpen
 • Watertorens
  De watertoren is een toren waarin men gezuiverd water oppompt, zodat voldoende druk op het waterleidingnet komt te staan. (Thesaurus landschap)Watertorens zijn torens met een hooggelegen waterreservoir waarin gezuiverd water wordt opgepompt zodat het onder druk naar de gebruikers kan stromen. (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
 • Sneekweek
 • Sneek
Werk
Hoogte
8 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. W. van Veluw
Datering
Materiaal
 • Metaal
  Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden