Datering
Maker Gerritsen

Insigne van ijsclub De Wergeaster Reed: 'Eerelid'.

Insigne. Zilver. Rond van vorm. VZ: afbeelding van een schaatser en eronder 'EERELID'. KZ: blanco wapenschild en lauwertakken en 'De Wergeaster Reed'. Het insigne is verpakt in een doosje met daarop het embleem GZ.
Het insigne is afkomstig van Jochum Nieuwenhuis te Grou.

Identificatie
Titel
Insigne van ijsclub De Wergeaster Reed: 'Eerelid'.
Objectnummer
FSM-1997-291
Objecttype
  • Insignes
    Algemene term voor een onderscheidingsteken dat wordt opgespeld. Het is een materiële herinnering aan een gebeurtenis of draagteken dat rang, aanzien of verbondenheid aanduidt met een georganiseerde entiteit.Het kan tevens een afbeelding zijn van een groter object. Zo kan een profaan insigne verwijzen naar een korps van de strijdkrachten en een religieus insigne naar een vereniging, broederschap, een devotiebeeld of bedevaartsoord.
  • Eretekens
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000015659
Over
Onderwerpen
  • Wergea
Werk
Breedte
cm
Hoogte
cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Gerritsen
Datering
Materiaal
  • Metaal
    Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden