Datering
Maker Onbekend

Servies. Opdrukken in bruin en geel.

Servies. Bedrukt in de kleuren bruin en geel. De verschillende onderdelen: vier aardappelschalen, een soepterrine met deksel, twee sauskommen, twee visvergieten, een fruitschaal, een schotel met platte schaal, tien soepborden, elf borden, veertien fruitborden, vier kleine ronde vlees- of kaasschaaltjes, twee grote vlees of kaasschaaltjes, twee grote ovale vleesschalen, een middelgrote ovale vleesschaal en twee kleine ovale vleesschalen. Sommige serviesdelen zijn gebroken. Het servies is niet geheel compleet.

Identificatie
Titel
Servies. Opdrukken in bruin en geel.
Objectnummer
FSM-1985-386
Objecttype
 • Borden-aardewerk
 • Schalen
  Algemene term voor open, ondiepe houder, die soms is voorzien van een deksel. De spiegel is enigszins dieper dan een blad. (Religieus Erfgoedthesaurus)
 • Kommen
  Een kom is stuk keuken- en tafelservies waar uiteenlopende dingen in worden opgediend of uit gegeten, zoals soep, muesli, pap, salade of rijst. Er zijn veel verschillende soorten en maten kommen, maar ze hebben altijd een opstaande rand, verder dan een soepbord, zodat ze geschikt zijn om vloeistoffen in te doen. Meestal zijn kommen van aardewerk, glas, porselein of plastic gemaakt.(Wikipedia)
 • Serviezen
  Groepen van bij elkaar passende stellen tafelgerei om een maaltijd te serveren voor een aantal aanzittenden. (AAT-Ned)Serviesgoed is de verzamelnaam voor alle eetgerei (uitgezonderd het couvert) dat van porselein, aardewerk of een ander materiaal is gemaakt, zoals borden en bekers. Met name in het verleden werd serviesgoed ook wel gemaakt van bijvoorbeeld hout, metaal, glas of steen.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000012447
Werk
Breedte
cm
Hoogte
cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Aardewerk
  Aardewerk is een breekbaar, bij lage temperatuur gebakken (600-900°C), poreus ceramiek dat allerlei kleur kan hebben, met of zonder glazuur.
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden