Datering
Maker Gebroeders Bauscher

Kleine vleesschaal, gebruikt in 'Hôtel de Stad Munster' te Sneek.

Kleine vleesschaal. Wit hotelporselein met groene opdruk: bladmotieven en een banderol met daarop 'Hôtel de Stad Munster'. Dit hotel stond aan de Wijde Burgstraat te Sneek.
Hotel De Stad Munster van Anton Stockmann werd in 1904 gebouwd aan de Wijde Burgstraat te Sneek. Architect was Nicolaas Molenaar uit Den Haag. Het was een eersteklas hotel met 17 kamers, waterleiding, etc. In 1919 moest de heer Stockmann het hotel sluiten vanwege zijn slechte gezondheid. In 1986 is het gebouw gesloopt.
Literatuur: - Jaarboek Fries Scheepvaart Museum 1989, p. 31

Identificatie
Titel
Kleine vleesschaal, gebruikt in 'Hôtel de Stad Munster' te Sneek.
Objectnummer
FSM-1989-455
Objecttype
 • Vleesschalen
 • Schalen
  Algemene term voor open, ondiepe houder, die soms is voorzien van een deksel. De spiegel is enigszins dieper dan een blad. (Religieus Erfgoedthesaurus)
 • Serviezen
  Groepen van bij elkaar passende stellen tafelgerei om een maaltijd te serveren voor een aantal aanzittenden. (AAT-Ned)Serviesgoed is de verzamelnaam voor alle eetgerei (uitgezonderd het couvert) dat van porselein, aardewerk of een ander materiaal is gemaakt, zoals borden en bekers. Met name in het verleden werd serviesgoed ook wel gemaakt van bijvoorbeeld hout, metaal, glas of steen.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000005694
Over
Onderwerpen
 • Hotels
  Aanzienlijk (zie) logement. In Italië alXV hier en daar groots opgezet (Padua). De naam hotel komt sinds XIXm in gebruik voor wat vroeger (zie) herenlogement genoemd werd. Er komt met de groei van het toerisme een bijzonder bouwtype op met een ruime hal, eet- en recreatiezalen, terrassen. (Haslinghuis)Gebouw ten behoeve van de overnachting van reizigers. (BRT)
 • Sneek
 • Wijde Burgstraat
Werk
Breedte
cm
Hoogte
cm
Lengte
28.0 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Gebroeders Bauscher
Datering
Materiaal
 • Aardewerk
  Aardewerk is een breekbaar, bij lage temperatuur gebakken (600-900°C), poreus ceramiek dat allerlei kleur kan hebben, met of zonder glazuur.
 • Hotelporselein
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden