Datering
Maker Onbekend

Loodje met daarop 'HSM SNEEK'.

Loodje. VZ: 'HSM SNEEK'. KZ: '5 JAN'.
Dergelijke loodjes werden gebruikt voor het verzegelen van vooral postzakken (tot 1917), maar ook wagons van de verschillende spoorwegmaatschappijen. Op het loodje staat een afkorting voor de maatschappij, de plaats van zegelen en de datum. HSM staat in dit geval voor de Hollandsche IJzeren Spoorweg Maatschappij (1837-1938)

Identificatie
Titel
Loodje met daarop 'HSM SNEEK'.
Objectnummer
FSM-1992-129
Objecttype
 • Maten en gewichten
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000007978
Over
Onderwerpen
 • Spoorwegen
  Een spoorbaan is een voormalig tracé van een tram- of spoorlijn.Voormalig tracé van een tram- of spoorlijn. (Thesaurus landschap)
 • Sneek
Werk
Breedte
cm
Hoogte
cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Lood
  Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Pb en het atoomnummer 82; het metaal is zacht, kneedbaar en vaalgrijs van kleur. Ook te gebruiken voor het metaal wanneer het wordt bewerkt en gevormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, verscheidene voorwerpen en materialen te maken. (Archeological Base Register)
 • Metaal
  Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden