Datering
Maker Onbekend

Medaille van de president Rooseveltmars van 1957 te Sneek.

Medaille. VZ: lauwertakken rond een portret van F.D. Roosevelt, president van de Verenigde Staten. KZ: 'Rooseveltmars / 1957 / 10 km / Margreet v.d. Sluis'.
De medaille is uitgereikt bij de Rooseveltmars, een wandeltocht vanuit Sneek. De medaille is afkomstig uit de familie Van der Sluis te Sneek.

Identificatie
Titel
Medaille van de president Rooseveltmars van 1957 te Sneek.
Objectnummer
FSM-1989-1040
Objecttype
  • Medailles
    Algemene benaming voor de geslagen, gegraveerde of gegoten en aan beide zijden versierde metalen draagpenning, verstrekt alsonderscheiding, erepenning, prijs, beloning of aandenken. Hangt niet zelden aan een lintje. Bij de medaille kan een geschreven of gedrukte aankondiging behoren.
  • Sportprijzen
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000005828
Over
Onderwerpen
  • Wandelsport
  • Sneek
Werk
Breedte
3.0 cm
Hoogte
4.5 cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Onbekend
Datering
Materiaal
  • Metaal
    Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden