Datering
Maker Onbekend

Medaille van een in 1957 te Sneek gehouden pluimvee-tentoonstelling.

Medaille. Vorm: rond met kartelrand. Zilverkleurig met een goudkleurige cirkelvorm. VZ: bladerkrans met in het midden een opgeplakte goudkleurige cirkelvorm met daarop een afbeelding van een konijn. KZ: 'W.P. SHOW 1957'.
De medaille werd uitgereikt bij de Waterpoort-show, een tentoonstelling van pluimvee en konijnen, gehouden in Sneek in 1957.

Identificatie
Titel
Medaille van een in 1957 te Sneek gehouden pluimvee-tentoonstelling.
Objectnummer
FSM-1994-574
Objecttype
  • Medailles
    Algemene benaming voor de geslagen, gegraveerde of gegoten en aan beide zijden versierde metalen draagpenning, verstrekt alsonderscheiding, erepenning, prijs, beloning of aandenken. Hangt niet zelden aan een lintje. Bij de medaille kan een geschreven of gedrukte aankondiging behoren.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000008946
Over
Onderwerpen
  • Huisdieren
  • Pluimveeverenigingen
Werk
Breedte
cm
Hoogte
cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Onbekend
Datering
Materiaal
  • Metaal
    Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden