Datering
Maker Onbekend

Herinneringskruis van de brandweer: 40-jarig dienstverband.

Herinneringskruis met rood-wit-blauw lint. Inscriptie: '40'.
Het kruis werd uitgereikt wegens een 40-jarig dienstverband van een brandweercommandant. Erbij hoort een oorkonde, waaruit blijkt dat de commandant, die het kruis kreeg, 42 jaar in dienst was.

Identificatie
Titel
Herinneringskruis van de brandweer: 40-jarig dienstverband.
Objectnummer
FSM-1981-058
Objecttype
 • Medailles
  Algemene benaming voor de geslagen, gegraveerde of gegoten en aan beide zijden versierde metalen draagpenning, verstrekt alsonderscheiding, erepenning, prijs, beloning of aandenken. Hangt niet zelden aan een lintje. Bij de medaille kan een geschreven of gedrukte aankondiging behoren.
 • Eretekens
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000002028
Over
Onderwerpen
 • Brandweer
  De discipline van het blussen of het beperken van de verspreiding van branden, zoals uitgevoerd door leden van organisaties die voor dit doel zijn opgeleid en getraind. (AAT)The discipline of extinguishing or limiting the spread of fires, as performed by members of organizations dedicated and trained for this purpose. (AAT)
Werk
Breedte
cm
Hoogte
cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Metaal
  Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
 • Textiel
  Textiel is letterlijk 'al wat geweven is'. Het woord is afgeleid van het Latijnse woord 'texere' dat weven betekent. (Wikipedia)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden