Datering
Maker Onbekend

Koperen warmwaterkruik.

Warmwaterkruik. Koper. Flesvormig met een schroefdop. Het conische deel is versierd met profileringen. De schroefdop heeft een ring op de kruik goed dicht te kunnen draaien. De kruik is op de wand en langs een naad gerepareerd met soldeertin.
De herkomst van de warmwaterkruik is niet bekend.

Identificatie
Titel
Koperen warmwaterkruik.
Objectnummer
FSM-O-039
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000000876
Werk
Breedte
cm
Hoogte
36.0 cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Onbekend
Datering
Materiaal
  • Koper
    Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Cu en het atoomnummer 29; het is roodachtig van kleur en is zeer smeedbaar en kneedbaar. Ook te gebruiken voor het metaal wanneer het woirdt bewerkt en gevormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, verschillende voorwerpen en materialen te maken. (Toegepaste Kunst Project, RKD)
  • Metaal
    Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA