Datering
Vervaardiger onbekend

Voorpanden, Marken

Voorpanden van rood baai met een achterpand is van zwart changeant satijn. De armsgaten, onderzijde en achterzijde van de hals zijn afgezet met groen met wit koor en een wit spiegeltje. De voorzijde van de hals is afgewerkt met zwart fluweelband. De voering is van donkerblauw katoen.

Voorpand rode baai, achterkant zwart met satijn glans, voorlangs zwart spiegeltjes koor. Voering donkerblauw katoen. Hoort bij 024248-01 en 02 en 024249

Identificatie
Titel
Voorpanden, Marken
Objectnummer
024247
Objectcategorie
Textiel
Objecttype
 • vest (kleding)
  Een vest is een open of dichtgeknoopt kledingstuk voor het bovenlijf dat oorspronkelijk tot over de heupen hing, maar steeds verder omhoog kroop. Een vest kan mouwen hebben of mouwloos zijn. (Wikipedia)
 • vrouwenkleding
  Kleding ontworpen voor of gedragen door vrouwen, vaak gebruikt in commerciële context. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-81404
Over
Trefwoorden
 • rouwkleding
  Kledingvariant waarbij gedurende een vastgestelde periode rouw wordt getoond over het verscheiden van een directe bloedverwant (eerste- of tweede graad). Zie ook 'lichte rouw', 'halve rouw' en 'zware rouw'. (AAT-Ned)
Werk
Breedte
27 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. onbekend
Datering
Materiaal
 • katoen
  Textiel gemaakt van katoenvezels. (Toegepaste Kunst Project, RKD)
 • satijn
  Geweven stof met een glad, glimmend oppervlak, gekenmerkt door een hoofdbindingssysteem, de satijnbinding. Bij deze binding loopt elke kettingdraad over vier of meer opeenvolgende inslagdraden heen en onder de volgende door, het bindingspunt. De bindingspunten van de naast elkaar liggende kettingdraden zijn van tenminste twee inslagdraden verschoven, zodat nooit keperlijnen gevormd worden. (Toegepaste Kunst Project, RKD)
 • wol
  Stof gemaakt van dierenhaar. (bouwmaterie)
Verwerving en licentie
Verworven
schenking 10 juli 2011
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Marken
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen

Trefwoorden