Datering

Alkmaar - Kaasmarkt

De Kaasmarkt met Waaggebouw te Alkmaar. Edammer kazen liggen op berries. Kaasdragers brengen de kaas naar de Waag en terug.

Prentbriefkaart gericht aan Wouters Hanicotte Parijs Frankrijk. Afbeelding van de Kaasmarkt met Waaggebouw te Alkmaar. Edammer kazen liggen op berries. Kaasdragers brengen de kaas naar de Waag en terug.

Identificatie
Titel
Alkmaar - Kaasmarkt
Objectnummer
028622
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • prentbriefkaart
    Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-80800
Over
Onderwerpen
  • Kaashandel
  • Waaggebouw
    Waaggebouwen zijn hallen waarin evenaars of balansen staan opgesteld voor het door de overheid afwegen van handelswaren, ook van wagenvrachten en vee. Daarom zijn waaggebouwen vaak vrijstaand, aan drie of vier zijden voorzien van ruime ingangen en van een of meer luifels. Gewoonlijk bevonden zich boven de weeghallen verdiepingen voor bestuursruimten en gelagzalen. Waaggebouwen kunnen ook onderdeel uitmaken van een complex zoals een stadhuis.
Werk
Breedte
14.0 cm
Hoogte
9.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Datering
Materiaal
  • karton
    Type dun, stijf bordpapier, gemaakt van chemische pulp of lompen van goede kwaliteit. Gewoonlijk gebruikt voor kaarten, borden, afdrukmateriaal en dozen van hoge kwaliteit. Gebruik voor goedkoop bruin golfkarton waarnaar soms wordt verwezen als 'karton' de term 'golfkarton'. ()
Techniek
  • Gedrukt
    Wordt gebruikt voor procedés waarbij een beeldende of tekstuele voorstelling wordt overgebracht op papier of stof, meestal door middel van een plaat, blok, steen of rooster. Wordt ook gebruikt voor het maken van fotografische afdrukken. Gebruik liever 'drukkunst' voor het drukken als schone kunst.
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking 7 september 2021
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Alkmaar
  • Amsterdam

Trefwoorden