Datering

Volendamse jongen op een steiger

Volendamse jongen staat op een steiger van een bouwput. Op de achtergrond een ijscowagen.

Prentbriefkaart gericht aan Den Weled. Heer A. Hanicotte Parijs Frankrijk. Afbeelding van een Volendamse jongen die staat op een steiger van een bouwput. Op de achtergrond een ijscowagen en enkele mensen.

Identificatie
Titel
Volendamse jongen op een steiger
Objectnummer
028614
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • prentbriefkaart
  Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Over
Onderwerpen
 • kind
  Mensen die zich in de eerste ontwikkelingsfase van het leven bevinden. (AAT)
 • klederdracht
  Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
Werk
Breedte
9.0 cm
Hoogte
14.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Datering
Materiaal
 • karton
  Type dun, stijf bordpapier, gemaakt van chemische pulp of lompen van goede kwaliteit. Gewoonlijk gebruikt voor kaarten, borden, afdrukmateriaal en dozen van hoge kwaliteit. Gebruik voor goedkoop bruin golfkarton waarnaar soms wordt verwezen als 'karton' de term 'golfkarton'. ()
Techniek
 • gedrukt
  Wordt gebruikt voor procedés waarbij een beeldende of tekstuele voorstelling wordt overgebracht op papier of stof, meestal door middel van een plaat, blok, steen of rooster. Wordt ook gebruikt voor het maken van fotografische afdrukken. Gebruik liever 'drukkunst' voor het drukken als schone kunst.
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking 31 augustus 2021
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Volendam
 • Amsterdam

Trefwoorden