Datering

Een begrafenis op Wieringen - Restanten

Restmateriaal van deze film waarin opnames zitten die niet in de uiteindelijke film terecht zijn gekomen. Behalve beelden van de begrafenis zijn er ook opnames van hoe een jongen en meisje elkaar ontmoeten, de boerderijen op Wieringen, het werk in de havens en hoe hullen (een hoofddeksel en onderdeel van de klederdrachten) geplooid worden.

Identificatie
Titel
Een begrafenis op Wieringen - Restanten
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-audiovisuals-100000150
Over
Onderwerpen
  • Klederdracht
    Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
  • Visserijvaartuig
    Boot, schuit of schip gebruikt bij het vissen of het vervoer van (levende) vis. (debinnenvaart.nl)Vissersboten zijn boten die vissers gebruiken bij het uitoefenen van hun beroep. Zowel kleine houten boten als grote gemotoriseerde boten worden gebruikt voor visserij op zee of op de binnenwateren. (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
  • Visserijregistratienummer
    Het nummer waaronder een vissersvaartuig officieel geregistreerd staat volgens het visserijreglement, bestaande uit de code v.e. vissersplaaats plus volgnummer en wordt bijgehouden door de Directie van Visserijen van het Ministerie van Landbouw en Visserij.
  • Kind
    Mensen die zich in de eerste ontwikkelingsfase van het leven bevinden. (AAT)
  • Rouw
    Het voelen en tonen van droefheid en verdriet; ook de tijd van rituele plechtigheden na een overlijden. (AAT)
Werk
Duur
00:05:34
Afmetingen
video
Genre
documentaire
Fysiek medium
audiovisueel materiaal
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden