Datering
Maker

Schuur 't Erfje

Opslag voor het transport- en taxibedrijf van de fam. Van Aalderen die ook een naastgelegen loods en de iets verder gelegen Posthoorn (= AM-1) in gebruik hadden. Zij noemden dit pand: 't Erfje.

Achter voorpui een smalle steeg met aan weerszijden beneden en boven opslagruimten; beneden links gedeeltelijk open met bakken voor bouwstoffen. Voorgevel: halfopen latwerk met aftimmeringen. Gevels: staand schotwerk en deuren, alles sloopmateriaal. Dak: twee lessenaarsdaken tegen de buurpanden, beschoten. Interieur: geen. Vloer: beneden bestrating

Identificatie
Titel
Schuur 't Erfje
Objectnummer
AM-4
Objectcategorie
Gebouwen
Objecttype
  • schuur
    Klein huis. (Haslinghuis)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-75641
Werk
Breedte
525 cm
Lengte
1295 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
  1. ()
Datering
Materiaal
  • hout
    Hout is een bouwmateriaal, afkomstig van boomstammen en -takken. Naast merg, spint en schors vormt het daarvan het voornaamste bestanddeel. Ten noorden van de Alpen is hout van oudsher het belangrijkste bouwmateriaal. Onderscheiden worden naaldhout van naaldbomen (dennen, grenen, vuren) en loofhout van loofbomen (eiken, beuken enz.). De stammen werden meestal in het groeigebied gekantrecht en per vlot of in een schip over water vervoerd. De houthandel en -nijverheid concentreerden zich in Nederland vooral in Dordrecht, Amsterdam, Deventer en later ook in de Zaanstreek. Voor regionaal gebruik concentreerde de houthandel zich ook in plaatsen als ’s-Hertogenbosch, Schoonhoven en Tiel. (Haslinghuis)
Techniek
  • Geverfd (bedekken)
    Het aanbrengen van een kleurstof die zich in een solutie of een fijne colloïde bevindt, zodat in ieder geval iets van de kleurvloeistof door de substantie wordt opgenomen. (AAT-Ned)
  • Geteerd
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Amsterdam
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Frank Bedijs