Datering
Maker onbekend

Visser aan boord met botnet

Oude visserman, gekleed in een manchester broek met bretels en met pet op is bezig met het controleren van een botnet aan boord van een lemsteraak. Links netboeien, stokken met kurken.

Identificatie
Titel
Visser aan boord met botnet
Objectnummer
F047152
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-57634
Over
Onderwerpen
 • Botnet (staand)
  Een botnet wordt ook wel een keerwant genoemd en is vrijwel identiek aan een weer. Een weer is een V-vormige constructie waarvan de vleuken of vleugels zijn opgebouwd uit tegen elkaar geplaatste takken of palen of een stelsel van palen en touw- of netwerk en waarvan de punt van de V uitmondt in een kom of fuik. Bij een botnet is de fuik permanent aanwezig. (bron: Productschap Vis)
 • Visserman
  Vissers zijn ambachtslieden die als beroep hebben het vangen en verhandelen van vis. Er is onderscheid te maken tussen vissers die op de binnenwateren vissen op zoetwatervis en vissers die actief zijn op zee met het vangen van zeevis en allerlei andere grote en kleine zeedieren. Het beroep van visser is al heel oud. (Van Dale)
Vervaardiging
Maker
 1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Wageningen