Datering
Maker W. van Leeuwen

Aan de haven

Een viertal vissers staan op de kade een palingkuil te repareren. De kuil was gescheurd aan een wrak. Palingkuilen hangen in de masten.

Identificatie
Titel
Aan de haven
Objectnummer
F002307
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-28329
Over
Onderwerpen
 • visserman
  Vissers zijn ambachtslieden die als beroep hebben het vangen en verhandelen van vis. Er is onderscheid te maken tussen vissers die op de binnenwateren vissen op zoetwatervis en vissers die actief zijn op zee met het vangen van zeevis en allerlei andere grote en kleine zeedieren. Het beroep van visser is al heel oud. (Van Dale)
 • kuilnet
  Kuil. Trechtervormig net dat in de Nederlanden wordt gebruikt voor o.a. de visserij op haring, ansjovis, paling, platvis. Het wordt tussen twee schepen gesleept.
 • nettenreparatie
  Herstellen van gebroken of beschadigde visnetten,
Vervaardiging
Maker
 1. W. van Leeuwen
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Urk

Trefwoorden