Datering

Het Peperhuis te Enkhuizen

Het Peperhuis te Enkhuizen, het huidige Zuiderzeemuseum, gezien vanaf de Noordkade. Op de voorgrond enkele sloepen, een tjalk en boomtakken. Aan de kade een schokker.

Identificatie
Titel
Het Peperhuis te Enkhuizen
Objectnummer
023160
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • foto
    Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-5170
Werk
Breedte
15.4 cm
Hoogte
10.8 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Materiaal
  • papier
    Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
Verwerving en licentie
Verworven
schenking 7 augustus 2002
Copyright
BY-SA
Locaties
  • Enkhuizen