Datering
Maker Siebe Jan Bouma

Peperhuis, Enkhuizen

Gezicht over het bruggetje van de Oosterhaven op het Peperhuis en de naastgelegen huizen aan de Oosterhaven te Enkhuizen. Achter- en zijkant van het Peperhuis, de huizen rechts; ernaast (het tweede met "Zeilmakerij" boven de deur) en het hoekhuis tegenover het Peperhuis. Op de achtergrond het poortje in de muur aan de Wierdijk. Links aan elke kant van de Oosterhaven een boom met struikgewas.

0pschriften/merken: r.o. met pen in zwart: S.J. Bouma; l.o. met pen in zwart: Peperhuis Oosterhaven. Opschriften/merken versozijde: m. in zwart potlood: Het "Peperhuis" te Enkhuizen / den tekening na gebruik in onbeschadigde toestand terug te zenden aan / S.J. Bouma / Hoogstraat 11 / Enkhuizen.

Identificatie
Titel
Peperhuis, Enkhuizen
Objectnummer
009545
Objectcategorie
Tekenkunst
Objecttype
  • tekening
    Tweedimensionaal beeldend werk, waarbij de voorstelling, voornamelijk in lijnen, direct op de drager is getekend, met potlood, tekenstift, krijt, houtskool, pen, penseel of ander materiaal. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-4541
Over
Onderwerpen
  • Havengezicht
    Voorstellingen met havens aan zee of in een rivier als hoofdonderwerp. (MARDOC)
  • Stads- en dorpsgezicht
    In de Erfgoedwet staan stads- en dorpsgezichten omschreven als: 'Groepen van onroerende zaken die van algemeen belang zijn wegens hun schoonheid, hun onderlinge ruimtelijke of structurele samenhang dan wel hun wetenschappelijke of cultuurhistorische waarde en in welke groepen zich één of meer monumenten bevinden'.Een beschermd stads- of dorpsgezicht is een gebied binnen een stad of dorp met een bijzonder cultuurhistorisch karakter. Door deze bescherming blijft het cultuurhistorische karakter behouden. In Nederland zijn er ruim 450 van deze beschermde gebieden.Groepen van onroerende zaken, van algemeen belang vanwege hun schoonheid, onderlinge ruimtelijke of structurele samenhang, wetenschappelijke of cultuurhistorische waarde en in welke groepen zich een of meer monumenten bevinden
Werk
Breedte
57.5 cm
Hoogte
35.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
  1. Siebe Jan Bouma (vervaardiger)
Datering
Materiaal
  • papier
    Refers generally to all types of thin matted or felted sheets or webs of fiber formed and dried on a fine screen from a pulpy water suspension. The fibers may be animal, such as hair, silk or wool, or mineral, such as asbestos, or synthetic. However most paper is made from cellulosic plant fiber, such as from wood pulp, grass, cotton, linen, and straw.Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. (Project Fotografie)
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking 1 juli 1977
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Enkhuizen
  • Baarn
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Picturae

, –