Datering
Vervaardiger Evert Maaskamp

Staande man en vrouw.

Tafereel bij een herberg. Een staande man naar rechts gekeerd met in zijn rechterhand zijn hoed biedt een staande vrouw naar links gekeerd met haar handen in haar zij iets aan. De vrouw staat voor de deuropening. Boven hen hangt een uithangbord met het opschrift VRY WYN.

Tafereel bij een herberg. Een staande man naar rechts gekeerd met in zijn rechterhand zijn hoed biedt een staande vrouw naar links gekeerd met haar handen in haar zij iets aan. De vrouw staat voor de deuropening. Boven hen hangt een uithangbord met het opschrift VRY WYN. Opschrift/merken: geen.; Bij de tekening hoort een blad met kaderlijnen. Pen in zwart ; penseel in kleuren

Identificatie
Titel
Staande man en vrouw.
Objectnummer
000972
Objectcategorie
Tekenkunst
Objecttype
 • tekening
  Tweedimensionaal beeldend werk, waarbij de voorstelling, voornamelijk in lijnen, direct op de drager is getekend, met potlood, tekenstift, krijt, houtskool, pen, penseel of ander materiaal. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-4117
Over
Trefwoorden
 • tekenkunst
  Kunst om iets in lijnen en tinten af te beelden.
 • klederdracht
Werk
Breedte
14.5 cm
Hoogte
19.5 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Evert Maaskamp (uitgever)
 2. Jaques Kuyper (etser)
 3. Ludwig Gottlieb Portman (etser)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
Verwerving en licentie
Verworven
schenking 2 augustus 1949
Copyright
BY-SA
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch
tekenaar, prentkunstenaar, kunsthandelaar

Ludwig Gottlieb Portman

Darmstadt, 14 juni 1772 – Bussum, 1828
Lees meer
RKD

Trefwoorden