Datering
Maker onbekend

Geldersch Binnenhuisje

Interieur met mensen in Veluwse klederdracht voor een betegelde wand onder een schouw met op de rand enkele ragout borden. Crucifix in de hoek aan de wand. Lancaster voor het venster.

Identificatie
Titel
Geldersch Binnenhuisje
Objectnummer
F017617
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • prentbriefkaart
  Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-35793
Over
Onderwerpen
 • Woninginrichting
  Objecten oorspronkelijk gemaakt voor het faciliteren van menselijke activiteit en te voorzien in lichamelijke behoeften in het algemeen door het leveren comfort, gemak en veiligheid.
 • Smuiger
  Bepaald type schouw in de Zaanstreek, meestal bekleed met bijbeltegels. Deze tegels werden voornamelijk geschilderd in Amsterdam, veelal naar prentjes van Pieter Schut of Jan Luiken. De smuiger komt wel voor in consistoriekamers. (Religieus Erfgoedthesaurus)Smuigers zijn rookvangers met rookkanaal, lager dan schouwen en vaak betegeld. (Haslinghuis)
 • Wandbord
  Bord van aardewerk of tin voorzien van tekst en/of voorstelling, dat als sierobject of als gedenkteken aan de wand hangt.
 • Zonwering
  Zonnewering is de verzamelnaam voor allerlei constructies en voorzieningen die de overlast van zonnestraling moeten tegengaan. Al eeuwenlang wordt zonwering op gebouwen aangebracht. Men kan twee hoofdtypen onderscheiden: buiten- en binnenzonwering. Verder is onderscheid te maken in historische zonwering en moderne zonwering. (Historische zonwering / B.H.J.N. Kooij, RCE Brochure, Amersfoort, 2012)
Vervaardiging
Maker
 1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
opdracht
Licentie
BY-SA

Trefwoorden