Datering
Maker onbekend

URK, VISSCHERSMEISJE

Meisje in dracht poserend voor een woning, over het hekje hangt wasgoed. Ze draagt en kraplap en een kanten muts. In de deuropening staat een kleine jongen.

Identificatie
Titel
URK, VISSCHERSMEISJE
Objectnummer
F017343
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • prentbriefkaart
  Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-35542
Over
Onderwerpen
 • Vissersvrouw
  Viswijven zijn vissersvrouwen. Vaak zijn zij actief bij het verwerken van de visvangst. Dat kan bijvoorbeeld zijn met het schoonmaken van vis of het pellen van garnalen.Het woord viswijf wordt in negatieve zin gebruikt voor een schreeuwende, kijvende of scheldende vrouw. (Van Dale)
 • Klederdracht
  Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
 • Portret
  Voorstellingen van personen; gebruik 'figuren (voorstellingen)' voor voorstellingen van denkbeeldige of mythologische figuren. (AAT-Ned)
Vervaardiging
Maker
 1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
opdracht
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Urk
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden