Datering
Maker C.J. (Hollum) Manje

Groet uit Hollum (Ameland) Dorpsgezicht

Op voorgrond een poel met aan overzijde enkele poserende mannen en een geit. Op de achtergrond een rij huisjes met achtererven.

Identificatie
Titel
Groet uit Hollum (Ameland) Dorpsgezicht
Objectnummer
F015768
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • prentbriefkaart
  Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-34074
Over
Onderwerpen
 • Meer (binnenwater)
  Een meer is een door land omringde watervlakte, meestal met een 'voedende' en soms ook een 'afwaterende' rivier. (Wikipedia)
 • Stads- en dorpsgezicht
  In de Erfgoedwet staan stads- en dorpsgezichten omschreven als: 'Groepen van onroerende zaken die van algemeen belang zijn wegens hun schoonheid, hun onderlinge ruimtelijke of structurele samenhang dan wel hun wetenschappelijke of cultuurhistorische waarde en in welke groepen zich één of meer monumenten bevinden'.Een beschermd stads- of dorpsgezicht is een gebied binnen een stad of dorp met een bijzonder cultuurhistorisch karakter. Door deze bescherming blijft het cultuurhistorische karakter behouden. In Nederland zijn er ruim 450 van deze beschermde gebieden.Groepen van onroerende zaken, van algemeen belang vanwege hun schoonheid, onderlinge ruimtelijke of structurele samenhang, wetenschappelijke of cultuurhistorische waarde en in welke groepen zich een of meer monumenten bevinden
Vervaardiging
Maker
 1. C.J. (Hollum) Manje ()
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Hollum

Trefwoorden