Datering
Maker Siebe Jan Bouma

Oelebord op boerderijdak

Nok van een boerderijdak met een zwanenmakelaar of oelebord in de nok. In de opening een uitgezaagd wit vogeltje.

Identificatie
Titel
Oelebord op boerderijdak
Objectnummer
F009529
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • negatief
    Foto's, gewoonlijk op een transparante drager waarop de tonen en kleuren het tegenovergestelde zijn van hun natuurlijke verschijning. Gebruik 'negatiefdrukken' voor fotografische afdrukken waarop de tonen en kleuren het tegenovergestelde zijn van hun natuurlijke verschijning. Gebruik 'clichés-verre' voor fotografische afdrukken van een beschilderde of betekende glazen plaat. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-32039
Over
Onderwerpen
  • Dakbedekking
    Dakbedekkingen zijn materialen en constructies waarmee een dak is afgedekt om te voorkomen dat er water binnen kan komen. Een dakbedekking kan zijn van plantaardig materiaal (riet, stro, houten spanen), gebakken materiaal (dakpannen en -tegels), leien, metaalplaten (lood, koper, zink), bitumineus materiaal of kunststof. (Haslinghuis)
  • Uilenbord
    Klein driehoekig schot op de samenkomst van twee lange dakvlakken en één aan de korte zijde, doorgaans bij een boerderij in Friesland, Drenthe en andere delen van Noordoost-Nederland. Daarin bevindt zich een luchtgat waardoor uilen die in de schuur nestelen, in en uit kunnen vliegen. (Haslinghuis)
Vervaardiging
Maker
  1. Siebe Jan Bouma (fotograaf)
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
kopie
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Laaxum

, –

Trefwoorden