Datering
Maker Siebe Jan Bouma

Woning in boomgaard

Houten woning temidden van bloeiende vruchtbomen (streek de Bangert) aan de overzijde van een sloot. Vanaf de voordeur loopt een pad recht naar den aanlegsteigertje/boenplaats in de walkant.

Identificatie
Titel
Woning in boomgaard
Objectnummer
F007820
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • foto
    Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-30742
Over
Onderwerpen
  • Houten huis
    Bouwwerk dat tot woning van mensen dient, woonhuis of boerenhuis. (Haslinghuis)
  • Woonhuis
    Woonhuizen zijn huizen waarin gewoond wordt.
  • Boomgaard
    Boomgaarden zijn nutstuinen beplant met op stam gesnoeide vruchtbomen in een regelmatig plantverband. De veredelde fruitbomen zijn geënt en gesnoeid in relatie tot de gewenste fruitopbrengst, vorm en levensduur van de boom. Meest voorkomende soorten zijn appels en peren, daarnaast ook pruimen, kersen, noten en mispels. (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
  • Aanlegplaats
    Aanlegplaats, aanleg, ligplaats: plaats waar voorzieningen om schepen aan af te meren aangebracht zijn. (De Binnenvaart)
  • Boenstoep
    Boenstoepen zijn eenvoudig aangelegde spoelvoorzieningen en zijn uitgevoerd als een plateau aan de waterkant van een sloot. Vanaf het plateau wordt het gereedschap zoals het melkgerei en kleding gewassen met het slootwater.
Vervaardiging
Maker
  1. Siebe Jan Bouma ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
kopie
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Zwaag

, –

Trefwoorden