Datering

Sinterklaas en Zwarte Piet in Volendam

Sinterklaas, gespeeld door de kunstenaar Hanicotte, en Zwarte Piet op een schoolplein in Volendam. Alle kinderen in klederdracht. Links een stuk van de gevel van het schoolgebouw op de achtergrond een stellingmolen. Glasnegatief. Zie ook glasnegatie/b en foto ZZM 023100 en 23102. Zie verder ook het originele Sinterklaaspak ZZM 020596 a-e

Identificatie
Titel
Sinterklaas en Zwarte Piet in Volendam
Objectnummer
023101
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • foto
    Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-2249
Werk
Breedte
18 cm
Hoogte
13 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Materiaal
  • papier
    Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
Verwerving en licentie
Verworven
vondst 10 juli 2002
Copyright
BY-SA
Locaties
  • Volendam
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch