Datering
Vervaardiger Willem de Jonge

Visser in klederdracht

Visser in klederdracht, met op de achterzijde een vrouw in klederdracht.

Uitgebreide beschrijving

[Recto] Volendammer visser met duwboom en visnet. Op de achtergrond een botter en op zee een koopvaardijschip; aan de horizon een landstrook met dorp en toren. Boven de prent, binnen de moet in boekdruk PARTE II. LIBRO IX. [pag.] 409; l.o. binnen de moet Parte. II., m.o. het signatuur Fff.[Verso] Vrouw in klederdracht met op de achtergrond een weide en een dorp met houten huizen. De vrouw houd in haar linker hand een bloem. In het dak van het huis rechts het jaartal 1686 spiegelbeeldig. Boven de prent, binnen de moet in boekdruk [pag.] 410, TEATRO BELGICO.

Identificatie
Titel
Visser in klederdracht
Objectnummer
022873
Objectcategorie
Grafiek
Objecttype
 • gravure
  Afdruk (diepdruk) van een metalen plaat waarin met een burijn een voorstelling is gestoken. Onder druk verschijnt de ingepoetste inkt in de verdiepte lijnen als een voorstelling op het papier. Een gravure kan zijn ingekleurd nadat deze is gedrukt.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-13212
Over
Trefwoorden
 • klederdracht
Werk
Breedte
22 cm
Hoogte
28 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Willem de Jonge (uitgever)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
Techniek
 • gegraveerd (drukprocédé)
  Het maken van een inkassing. (Haslinghuis)In een ingekrast oppervlak van een voorwerp zijn lijnen ingekrast of gekerfd. (Conservation Dictionary)
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop 4 april 2001
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Volendam
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden