Datering
Vervaardiger Willem Bastiaan Tholen

Bons, E.H. 8, in de haven van Enkhuizen

Drie schetsen op een blad. De hoofdafbeelding is de EH 8 die met de boeg tegen de wal ligt. De mast is door de bovenrand van het papier afgesneden. Aan de rechterkant van het blad is waarschijnlijk de rest van de mast afgebeeld. Bovenaan het blad is een gezicht op de haven van Enkhuizen te zien met het sluisgebouwtje [?] en verschillende schepen. Opschriften/merken: l.o. in zwart krijt: Th.

Identificatie
Titel
Bons, E.H. 8, in de haven van Enkhuizen
Objectnummer
001705
Objectcategorie
Tekenkunst
Objecttype
 • tekening
  Tweedimensionaal beeldend werk, waarbij de voorstelling, voornamelijk in lijnen, direct op de drager is getekend, met potlood, tekenstift, krijt, houtskool, pen, penseel of ander materiaal. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-13081
Over
Trefwoorden
 • bons (vaartuig)
  Nederlands klein platboomd vissersvaartuig waarmee vroeger ansjovis en haring werd gevangen in de noordoosthoek van de Zuiderzee. Het lijkt sterl op de schokker maar is kleiner van afmetingen. Lengte ca. 11 m.
 • havengezicht
  Voorstellingen met havens aan zee of in een rivier als hoofdonderwerp. (MARDOC)
Werk
Breedte
33.0 cm
Hoogte
24.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Willem Bastiaan Tholen (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
 • krijt (materiaal)
  Krijt is een zacht gesteente dat uit calciumcarbonaat bestaat. (Conservation Dictionary)Krijt is een zacht gesteente dat uit calciumcarbonaat bestaat, CaCO3.
Verwerving en licentie
Verworven
schenking 28 september 1949
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Enkhuizen
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Picturae
aquarellist, etser, graficus, lithograaf

Willem Bastiaan Tholen

Amsterdam, 13 februari 1860 – Den Haag, 5 december 1931
Lees meer
RKD

Trefwoorden