Datering
Vervaardiger Dirk de Vries Lam

Regendag te Volendam

Gezicht op een straatje in Volendam bij een regenachtige dag

Gezicht op een straatje in Volendam bij een regenachtige dag. Een vrouw in klederdracht op de rug gezien loopt met twee emmers in haar hand langs een onbewoonbaar verklaarde woning. Twee kippen scharrelen op straat. Opschriften/merken: r.o. in waterverf in blauw: D. de V. Lam / 13

Identificatie
Titel
Regendag te Volendam
Objectnummer
004659
Objectcategorie
Tekenkunst
Objecttype
 • aquarel
  Een verf die wordt verkregen door pigmenten te mengen in een waterig oplosmiddel, meestal in Arabische gom; wordt doorgaans aangebracht met een kwast. (Zuiderzeemuseum)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-11391
Over
Trefwoorden
 • klederdracht
 • stads- en dorpsgezicht
  In de Erfgoedwet staan stads- en dorpsgezichten omschreven als: 'Groepen van onroerende zaken die van algemeen belang zijn wegens hun schoonheid, hun onderlinge ruimtelijke of structurele samenhang dan wel hun wetenschappelijke of cultuurhistorische waarde en in welke groepen zich één of meer monumenten bevinden'.Een beschermd stads- of dorpsgezicht is een gebied binnen een stad of dorp met een bijzonder cultuurhistorisch karakter. Door deze bescherming blijft het cultuurhistorische karakter behouden. In Nederland zijn er ruim 450 van deze beschermde gebieden.
Werk
Breedte
34.1 cm
Hoogte
50.7 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Dirk de Vries Lam (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
Techniek
 • aquarel
  Een verf die wordt verkregen door pigmenten te mengen in een waterig oplosmiddel, meestal in Arabische gom; wordt doorgaans aangebracht met een kwast. (Zuiderzeemuseum)
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop 22 maart 1954
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Volendam
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch
aquarellist, etser, schilder, tekenaar

Dirk de Vries Lam

Leeuwarden, 20 januari 1869 – Groningen (stad), 5 juli 1937
Lees meer
RKD