Datering
Maker Siebe Jan Bouma

Marker bruiloft op het landje van Top in Enkhuizen

Lijsje Moenis met mooi antiek "wit dookie" met er onderhangend aan gouden haken antieke "akers". Ze draagt een "ronde kap" met gouden haken aan de keelband, die door volwassen vrouwen boven de achttien werd gedragen.

Identificatie
Titel
Marker bruiloft op het landje van Top in Enkhuizen
Objectnummer
F073187
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • dia
    Een dia (of diapositief) is een (met een zogenaamd omkeerprocedé) positief ontwikkelde kleuren- of zwart-witfoto op transparant materiaal. Kleurenfoto's voor publicatiedoeleinden worden meestal als dia gemaakt. In toenemende mate worden hiervoor echter digitale camera's ingezet. (Wikipedia)Afkorting voor diapositief. (Project Fotografie)Positieve transparanten, geschikt voor projectie, al dan niet ingeraamd. Bij inraming twee formaten toegepast: 35mm-film en 6 x 6 cm. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-113171
Over
Onderwerpen
  • Bruiloft
    Ceremonies of riten waarbij een paar in het huwelijk wordt verbonden, met de bijbehorende festiviteiten. Voor de staat van het huwelijk, gebruik huwelijk (sociale constructie). (AAT)Ceremonies or rites joining a couple in matrimony, with its attendant festivities. For the state of marriage, use "marriage (social construct)." (AAT)
  • Hoofdbedekking
    Iedere bedekking van het hoofd. (AAT-Ned)
  • Klederdracht
    Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
  • Marken
Vervaardiging
Maker
  1. Siebe Jan Bouma ()
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Enkhuizen
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

, –

Trefwoorden