Datering
Maker Siebe Jan Bouma

Marker bruiloft op het landje van Top in Enkhuizen

De volksdans groep danst op de tonen van de sopraansaxofoon van Cees de Waard. Rechts Marie Zeeman en Neeltje de Groot met een witte boezel.

Identificatie
Titel
Marker bruiloft op het landje van Top in Enkhuizen
Objectnummer
F070531
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • dia
  Een dia (of diapositief) is een (met een zogenaamd omkeerprocedé) positief ontwikkelde kleuren- of zwart-witfoto op transparant materiaal. Kleurenfoto's voor publicatiedoeleinden worden meestal als dia gemaakt. In toenemende mate worden hiervoor echter digitale camera's ingezet. (Wikipedia)Afkorting voor diapositief. (Project Fotografie)Positieve transparanten, geschikt voor projectie, al dan niet ingeraamd. Bij inraming twee formaten toegepast: 35mm-film en 6 x 6 cm. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-107002
Over
Onderwerpen
 • Klederdracht
  Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
 • Dansen
  Activiteit die gekenmerkt wordt door ritmische sprongen en stappen, en regelmatige draaiingen en bewegingen van het lichaam en de ledematen, doorgaans onder muzikale begeleiding. (AAT)Voorstellingen met ritmisch springen en stappen, regelmatige draaien en bewegingen van lichaam en ledematen, meestal onder begeleiding van muziek. (AAT)
 • Muziekinstrument
  Instrumenten waarmee muziek gemaakt kan worden. (AAT-Ned)
 • Bruiloft
  Ceremonies of riten waarbij een paar in het huwelijk wordt verbonden, met de bijbehorende festiviteiten. Voor de staat van het huwelijk, gebruik huwelijk (sociale constructie). (AAT)Ceremonies or rites joining a couple in matrimony, with its attendant festivities. For the state of marriage, use "marriage (social construct)." (AAT)
 • Marken
Vervaardiging
Maker
 1. Siebe Jan Bouma ()
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Marken
 • Enkhuizen
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

, –

Trefwoorden