Datering
Maker Jacob de Gzn. Vries

Gezicht op de Marktstraat te Sneek.

Gezicht op de Marktstraat te Sneek. Rechts op de hoek café-restaurant "Die port von Cleve." Verderop in de straat de gevel en het bordes van het stadhuis.

Identificatie
Titel
Gezicht op de Marktstraat te Sneek.
Objectnummer
FSM001013435
Objecttype
 • Foto's
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1120016567
Over
Onderwerpen
 • Stadhuizen
  Gemeentehuizen zijn gebouwen waarin het bestuurs- en administratief centrum van een gemeente gevestigd is.
 • Café's
  Een café is een uitgaansgelegenheid waar dorpse of stadse zaken worden besproken onder het genot van alle mogelijke drank (sterke drank, wijn, bier, koffie, thee, frisdrank). (Wikipedia)
 • Restaurants
  Een restaurant is een uitgaansgelegenheid waar mensen (tegen betaling) kunnen eten. (Wikipedia)
 • Hotels
  Aanzienlijk (zie) logement. In Italië alXV hier en daar groots opgezet (Padua). De naam hotel komt sinds XIXm in gebruik voor wat vroeger (zie) herenlogement genoemd werd. Er komt met de groei van het toerisme een bijzonder bouwtype op met een ruime hal, eet- en recreatiezalen, terrassen. (Haslinghuis)Gebouw ten behoeve van de overnachting van reizigers. (BRT)
 • Drukkerijen
  Zakelijke ondernemingen rond een drukpers, met als voornaamste bezigheid het drukken van boeken, bladen, kunstprenten of andere werken. Gebruik 'uitgeverijen' voor ondernemingen die zich voornamelijk bezig houden met het algemeen beschikbaar maken van gedrukte werken, maar daarnaast misschien zelf ook aan drukken doen. (AAT)
 • Boekwinkels
  Wordt gebruikt voor winkels waar boeken de belangrijkste koopwaar zijn. (AAT)
 • Gemeentehuizen
  Gemeentehuizen zijn gebouwen waarin het bestuurs- en administratief centrum van een gemeente gevestigd is.
 • Sneek
Vervaardiging
Maker
 1. Jacob de Gzn. Vries
Datering
Materiaal
 • Karton
  Type dun, stijf bordpapier, gemaakt van chemische pulp of lompen van goede kwaliteit. Gewoonlijk gebruikt voor kaarten, borden, afdrukmateriaal en dozen van hoge kwaliteit. Gebruik voor goedkoop bruin golfkarton waarnaar soms wordt verwezen als 'karton' de term 'golfkarton'. ()
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden