Datering
Maker Onbekend

Zeven dakpannen en een nokpan, vindplaats onbekend.

Zeven dakpannen, half-rond in doorsnede, met nok voor bevestiging. De pannen zijn 27 (A), 28 (B), 30 (C), 31 (D), 42 (E en F) en 43 (G) cm lang. Ze behoren allen tot het 'paters-en-nonnen' type, dat gangbaar was in de Middeleeuwen. Bij deze groep hoort ook een sluitpan (H) van 34 cm. lang en 13 cm.
De vindplaats van de dakpannen is niet bekend.

Identificatie
Titel
Zeven dakpannen en een nokpan, vindplaats onbekend.
Objectnummer
FSM-L-229
Objecttype
  • Dakpannen
    Dakpannen zijn uit klei gebakken tegels (tegenwoordig ook van cementsteen) ter dekking van een dak, schubsgewijs over elkaar liggend. (Haslinghuis)
  • Bouwmateriaal
    Bouwmaterialen zijn organische en anorganische materialen die worden gebruikt bij de bouw en later herstel of onderhoud van gebouwen. (Conservation Dictionary)Stof, natuurlijk of kunstmatig vervaardigd, geschikt en gebruikt voor de constructie, beschutting en versiering van een gebouw. Allereerst behoren tot de bouwmaterialen: hout, (natuur- en bak)steen, beton, kalk, zand, cement, leien, dakpannen en andere gebakken materialen, ijzer en staal, lood en zink en vervolgens glas, gips, pleister, verf, tegels en kunststoffen. Tot in XIX werden alle materialen met de hand gevormd en bewerkt, sedertdien toenemend industrieel en machinaal. Bouwmaterialen worden vaak over grote afstanden vervoerd, vroeger in hoofdzaak over water. (Haslinghuis)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000025848
Vervaardiging
Maker
  1. Onbekend
Datering
Materiaal
  • Aardewerk
    Aardewerk is een breekbaar, bij lage temperatuur gebakken (600-900°C), poreus ceramiek dat allerlei kleur kan hebben, met of zonder glazuur.
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA