Datering
Maker Onbekend

Zeven bodemvondsten: scherven, bouwmateriaal en een dierlijke kaak.

Zeven bodemvondsten. Twee bodemstukken, een steel, een oor, twee brokken bouwmateriaal en een onderkaak met drie tanden (waarschijnlijk van een hond).
De vondsten zijn door de schenker gedaan in het Snekermeer bij Jongeburen (Goïngaryp)

Identificatie
Titel
Zeven bodemvondsten: scherven, bouwmateriaal en een dierlijke kaak.
Objectnummer
FSM-L-252
Objecttype
 • Scherven
  Wordt alleen gebruikt voor fragmenten van aardewerk of glas. (AAT-Ned)
 • Bouwmateriaal
  Bouwmaterialen zijn organische en anorganische materialen die worden gebruikt bij de bouw en later herstel of onderhoud van gebouwen. (Conservation Dictionary)Stof, natuurlijk of kunstmatig vervaardigd, geschikt en gebruikt voor de constructie, beschutting en versiering van een gebouw. Allereerst behoren tot de bouwmaterialen: hout, (natuur- en bak)steen, beton, kalk, zand, cement, leien, dakpannen en andere gebakken materialen, ijzer en staal, lood en zink en vervolgens glas, gips, pleister, verf, tegels en kunststoffen. Tot in XIX werden alle materialen met de hand gevormd en bewerkt, sedertdien toenemend industrieel en machinaal. Bouwmaterialen worden vaak over grote afstanden vervoerd, vroeger in hoofdzaak over water. (Haslinghuis)
 • Bodemvondsten
  Bodemvondsten zijn archeologische vondsten te land, in tegenstelling tot archeologische vondsten onderwater. (Conservation Dictionary)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000011193
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Aardewerk
  Aardewerk is een breekbaar, bij lage temperatuur gebakken (600-900°C), poreus ceramiek dat allerlei kleur kan hebben, met of zonder glazuur.
 • Been
  Een combinatie van organisch en/of anorganisch materiaal die hoofdzakelijk bestaat uit collageen en calciumfosfaat; het vormt het geraamte van de meeste gewervelde dieren. (AAT)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden