Datering
Maker Onbekend

Zegeltang met loodzegels afkomstig van touwfabriek Lankhorst te Sneek.

Zegeltang. Staal. Doormiddel van een hefboom worden twee stempels naar elkaar toe gedrukt. De bovenste stempel ontbreekt. In de onderste een logo bestaande uit de letters L.S.(Z?). Bij de tang een verzameling ongebruikte zegelloodjes in twee formaten.
Dergelijke tangen werden door keuringsinstaties gebruikt om gekeurde goederen te merken. Deze tang is afkomstig van de Lankhorst Touwfabrieken. Daar werd deze waarschijnlijk gebruikt voor het verzegelen van pakketten touw.

Identificatie
Titel
Zegeltang met loodzegels afkomstig van touwfabriek Lankhorst te Sneek.
Objectnummer
FSM-2017-006
Objecttype
 • Tangen
  Diverse gereedschappen die worden gebruikt om voorwerpen vast te pakken. Ze bestaan meestal uit twee stukken metaal die aan één uiteinde, of iets van het uiteinde, aan elkaar zijn bevestigd door middel van een draaipen of veer, zodat ze twee kaken vormen waarmee iets kan worden vastgepakt. (AAT-Ned)
 • Zegels
  Reliëf met tekst en/of voorstelling in was of lak, gemaakt met behulp van een zegelstempel. Ook de afdruk van een inktstempel. De zegel dient als naamteken, als erkenning of bekrachtiging van een belangrijke akte of oorkonde.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000024026
Werk
Breedte
13 cm
Hoogte
13 cm
Diepte
2.5 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Staal
 • Lood
  Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Pb en het atoomnummer 82; het metaal is zacht, kneedbaar en vaalgrijs van kleur. Ook te gebruiken voor het metaal wanneer het wordt bewerkt en gevormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, verscheidene voorwerpen en materialen te maken. (Archeological Base Register)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA